Karya Siswa

[Karya Siswa] RISAU PILU UNTUKMU

Oleh : Gibran Andika Wibisana kau bak debu yang menemani dinding pasiterseret angin yang menyucikannyatersapu benda yang menyentuhnyamenghapus pengharapanmemendam rasa untuk apahingga kapanmengapa kau bertahan?dipecundangi puja puji empatikau terhanyut dalam alir ingin dan angan tanpa daya tertiup anginterbelenggu dalam heningmenatapnya disambangi banyak rupa yang lebih baik darimu tatkala lukisan indah terpasangbunga indah tergantungmembuat kau tak …

[Karya Siswa] RISAU PILU UNTUKMU Read More »

[Karya Siswa] Bandung, 20 Taun ka Payun

Ku: Gibran Andhika Wibisana Ningal kota anu ditempatan ku simkuring ayeuna, kota Bandung. Ibu kota propinsi Jawa Barat, nu dipikahoyong ku seueur jalmi pikeun disumpingan, atanapi dilinggihan. Kasebatna mah kota Paris Van Java téa. Pikeun seueur jalmi nu teu linggih di diri, saurna mah Bandung téh tempatna éndah pisan. Aesthetic saurna. Mung pikeun urang, anu …

[Karya Siswa] Bandung, 20 Taun ka Payun Read More »

 [Karya Siswa] RÉVOLUSI DIGITAL DI TATAR SUNDA

Ku: Gibran Andhika Wibisana Urang sadayana tangtosna terang tur nganggé kana perangkat digital. Tos teu tiasa dibantah deui, perangkat digital siga HP, Laptop, Komputer, jsb. teh tos janten kaperluan urang sadidinten. Komo deui ayeuna tos aya nu namina internét. Urang teh tiasa ngintun pesen atanapi mendakan jalmi anu jauh ngalangkungan fitur “ video call ” …

 [Karya Siswa] RÉVOLUSI DIGITAL DI TATAR SUNDA Read More »

[Karya Siswa] MANGSA SASALAD, TETEP SÉHAT

Ku: Gibran Andhika Wibisana Waktu karasa nyérélék, ayeuna urang aya di juru taun 2021. Lian ti kitu, ieu sasalad COVID-19 téh aya di sabudeureun urang salila leuwih ti hiji satengah taun. Tangtuna, katitén sababaraha pangaruh éta sasalad téh, boh dina séktor kaséhatan, boh dina séktor nu lianna saperti atikan, ékonomi, pariwisata, tur séktor-séktor nu lianna. …

[Karya Siswa] MANGSA SASALAD, TETEP SÉHAT Read More »